• YEAR : 2018
  • LOCATION : Singapore
  • CATEGORY : Residential
  • CREATIVE DIRECTOR : Ming Architect
  • VISUALIZATION :

This understated two storey corner terrace house is located in the Serangoon Gardens district. The old single storey house was demolished to make way for the new house. The clients, an european couple, desired a contemporary look, yet not overbearing, with plenty of light, greenery and walls to hang their artworks.

The ground floor is based on an open plan concept, with the living, dining and dry kitchen all in one volume. Large glass doors were created to bring in ventilation and views of the front and side gardens, together with a skylight located over the staircase, ensuring all areas of the house remains well-lit. On the second storey, a timber screen wraps around the bedroom and living spaces, acting as a privacy skin, allowing lights but not views to enter.