• YEAR : 2018
  • LOCATION : Singapore
  • CATEGORY : Residential
  • CREATIVE DIRECTOR : Ming Architect
  • VISUALIZATION :

the architectural highlight of this semi-detached house in singapore is the side elevation facing a public canal. the facade is expressed as a thick painted wall with a composition of punctuations of varying sizes and depths. these openings comprise of various architecture elements such as covered balconies, planters, bay windows, window openings and sliding glass doors.

internally, a 3-storey high feature wall in italian textured plastered paint serves to tie the levels together. cantilevered from this wall, an open riser staircase runs suspended along the entire length of the house, inviting light to simmer down 3 levels from the glass skylight above to the living areas on the first storey below. a 12m length lap pool along the side of the house acts as a buffer between the canal and the living/dining zones, which is situated at the back of the plot, facing a private landscape garden.